Това заяви лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. Тя призова политическите

...
Това заяви лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. Тя призова политическите
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Набълбукали сме законодателството с антикорупционна тематика, която си противоречи

Това съобщи водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева.

 

Тя прикани политическите сили в 48-ото Народно заседание да не губят парламентарно време по въпроси, които могат да се решат и с предварителни диалози. Според нея още по време на предизборната акция водещите политически сили е можело да създадат съвещания по въпросите за новия гуверньор на Българска народна банка и новия състав на Висшия правосъден съвет и Инспектората към него.

По думите й сега цялото внимание на политическите сили е концентрирано върху това дали може да се направи държавно управление. Дори и да не се сформира кабинет, обаче има няколко месеца, в които Народното събрание би трябвало да вземе значими решения.

" Българска социалистическа партия от през вчерашния ден слагат въпроса за какво толкоз късно се свиквал Народното събрание. А предходната година три Народното събрание губеха по месец и половина, с цел да се схванат по какъв брой души да има в комисия и какво да е разпределението. Ами въпросът за съставите на комисиите може да мине и в този момент, преди свикването на Народното събрание. Това в предходни легислатури е решавано за половин час, в този момент го вършат по месец и половина ", сподели тя пред Българска национална телевизия.

Дончева посочи, че всички български партии отвън " Възраждане " поддържат участието ни в НАТО и Европейски Съюз и не слагат под въпрос наличието ни там. Според нея формулировката за евроатлантическо болшинство е евфемизъм, който да изясни за какво се прави композиция от партии, които нямат нищо общо като цели и полезности и не желаят да бъдат дружно.

" Това е заслон, опрощение и опаковка, с цел да мине това пред необятната общност. Не се върви натам, обаче. Някой го тика, само че аз не виждам по какъв начин това може да стане. За българската общност е ясно, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са носители на модел, който би трябвало да бъде изрично непризнат. Той не може да бъде разграждан и отричан от самите си основатели и носители ", добави още тя.

Дончева разкритикува и контрактуваните от България задължения за промени в законодателството по Плана за възобновяване и резистентност. " Превръщането на КПКОНПИ в проверяващ орган е противоконституционно. Също и общият контрол на прокуратурата и опита на Зарков да свие обсега на този общ контрол. Трябва да има мярка в прокуратурата и когато там има естествен основен прокурор, той споделя, че не може да се меси във вътрешните работи на партиите, да е на всяко гърне мерудия. КПКОНПИ беше измислена като бухалка на ГЕРБ и разделянето му на две структури ще даде известно проветряване, тъй че да се махнат фрагментите на ГЕРБ, назначени по партизански аргументи.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР